2007

Huvudmålet för 2007 var att fixa En Svensk Klassiker, utöver detta hade jag satt upp några tidsmål för olika distanser samt träningsmål. Totalt blev det elva mål och jag är glad att kunna meddela att jag fixade dem alla.

I början av året blev det inte så mycket löpning, jag satsade på att simma och cykla. Eftersom vintern var så dålig blev det inte mycket skidåkning, men jag klarade i alla fall Vasaloppet med 74 kilometers träning i kroppen och därmed var det första målet avklarat. I slutet av mars fixade jag även milen på under 45 minuter på en tävling i Örebro, så här i efterhand kan man konstatera att detta mål var väl snällt. När året var slut hade jag sprungit milen på 41:37.

I juni och juli klarade jag av Vätternrundan och Vansbrosimningen, där den första av de två var jobbigast. Under sommaren började jag även att springa längre och oftare, så även halvmarathonmålet på 1:38 slog jag med flera minuter. Lidingöloppet gick galant, det blev den femte av sex löptävlingar detta år. Totalt sprang jag 1641 km under året, 64% sprangs under det sista halvåret. Totalt tränade jag 221 gånger eller 4:29 timmar per vecka.

Mål
Elva mål var uppsatta för 2007, jag klarade dem alla!

Klara Vasaloppet
Huvudmålet är att klara Vasaloppet, delmålet är att åka snabbare än förra året. Då åkte jag Öppet Spår med underbara förutsättningar på 8,16. I år är jag med i riktiga loppet, det kommer vara mer folk och svårare att ta sig fram.

5 mars
Det var jobbigt, men jag kom i mål. Att klara förra årets tid var omöjligt. Plusgrader och dåligt före. Tiden blev 10:09.

Klara Vätternrundan
Har inga krav på tid, skall bara komma i mål.

 


15 juni
Cyklade i mål efter 14 timmar och 49 minuter!

Klara Vansbrosimningen
Har inga krav på tid, skall bara komma i mål.

 


8 juli
Med tiden blev 1:41:54 placerade jag mig långt ned i resultatlistan.
Klara Lidingöloppet
Huvudmålet är att klara Lidingöloppet, jag skall ju fixa en klassiker. Delmålet är att klara loppet på 2:45. Det innebär 5.30 min/km, skall inte vara någon omöjlighet.

29 september
Sprang i regnet in på tiden 2:35:43. Placeringen blev 1602.

Klara en Svensk Klassiker
Huvudmålet för året. Känner minst oro för Lidingöloppet och Vasaloppet, medan jag är mer orolig för de andra två tävlingarna. Vasaloppet har jag tidigare åkt och det känns som om endast uselt väder och sjukdom kan stoppa mig, även Lidingöloppet bör jag fixa. Min simkapacitet är dock inte så bra, måste börja träna så jag fixar de tre km i Vansbro. Har heller aldrig cyklat 30 mil, det kan bli tufft!

 


29 september
Jag fixade allt!!!
21:30 min – 5 km löpning
Vet inte hur många 5 km-lopp det blir, kanske bara Bellmanstafetten. Detta är kanske det tuffaste målet, men jag skall satsa på många långa intervallpass.

31 mars
Sprang de första fem km på Startmilen i Örebro på 21:24
45 min – 10 km löpning
Funderade på att sänka tiden ytterligare, men jag är nöjd med 45 minuter. Har inte sprungit denna sträcka på länge, men Midnattsloppet verkar ju kul.

31 mars
42:55 på Startmilen i Örebro.
1,38 – Halvmarathon
Fixar jag denna tid skulle det innebära personligt rekord med fyra minuter. Om träningen går bra och jag är frisk fixar jag denna tid.

1 september
1:35:57 på Sthlm Halvmarathon / St Eriksloppet
Träna minst tre gånger i veckan (i snitt)
Låter kanske som ett lätt mål, men om man blir sjuk eller skadad är det lätt att träningstid försvinner. För 2006 blev mitt snitt 2,8 träningar i veckan. Vissa veckor har jag tränat 5-6 gånger i veckan, men på grund av virusinfektion i september blev det inga träningar på drygt fem veckor. Under våren hade jag problem med mina knä, vilket medförde att jag fick strycka några pass. Om skadorna är frånvarande, fixar jag detta!

5 september
Den 5/9 gjorde jag mitt 157:e pass, delar man det med 52 veckor så blir det ett snitt på drygt tre pass. Trots att det ännu är flera månader kvar på året är detta mål avklarat.
Vara en bra pappa och make
Träning, löpning och tävlingar är inte allt här i livet. Tycker det är viktigt att hitta balans i livet och ibland kanske det är viktigare att ta hand om sin dotter än att springa 10 km.

29 december
Min fru svarade ja och min dotter sa dadadada…
Ha kul!
Mycket viktigt, om det inte är kul så kan man ju göra något annat…

29 december
Jag har haft jättekul!


Statistik

Antal träningar: 221
Antal träningar per vecka: 4,24
Antal löpta kilometer: 1641