2009

I slutet av 2008 sa jag att 2009 fick bli ett mellanår och så blev det. Jag blev pappa för andra gången i början av februari och som heltidsarbetande småbarnpappa kan det vara svårt att få tid för träning. Jag fick i alla fall ihop 3,2 träningspass i veckan och sprang i snitt drygt tre mil i veckan. Hann även med att fixa ett personligt rekord på milen, i oktober sprang jag Hässelbyloppet på 39:49. Både Stockholm Marathon och Stockholm Halvmarathon gick lite långsammare om man jämför med 2008. Mest missnöjd är jag med att jag inte kan lära mig crawla, jag har gått kurser och tränat och tyvärr fixar jag det inte. Hur jag än försöker kan jag inte crawla mer än 50 meter, sedan är jag dödstrött. Mina triathlonplaner kanske får stanna vid just planer.

Stockholm Marathon på 3:30
Förra året spang jag på 3:30:56, det skulle vara skönt att slå det och gå under 3:30. Om vädret blir bra och vårträningen rullar på kommer jag att fixa det.

Tiden blev 3:38:37, knappt nio minuter från mitt mål!

Tre tretimmars långpass innan 30/5
Kopierar detta mål från förra året. Tror att det är viktigt med långa långpass inför Stockholm Marathon.

 


Det blev bara ett pass…
29/4 – 36 km på 3:07
10 km löpning på 40 min
Fixade milen på under 40 minuter förra året, skall göra det i år igen.

Hässelbyloppet på 39:49
Bli bättre på att crawla
Idag kan jag crawla 50 meter, vill kunna simma längre. Borde nog konkretisera detta mål lite mer, hur mycket bättre skall jag bli? Testar under vårvintern och sätter därefter upp ett mål.

Gick en halv kurs, men kan fortfarande bara crawla 50 meter
Träna minst tre gånger i veckan (i snitt)
En favorit i repris.

 


3,2 pass i veckan
Vara en bra pappa och make
Samma mål som förra året. Träning, löpning och tävlingar är inte allt här i livet. Tycker det är viktigt att hitta balans i livet och ibland kanske det är viktigare att ta hand om sin dotter än att springa 10 km.


Statistik

Antal träningar: 167
Antal träningar per vecka: 3,3
Antal löpta kilometer: 1600