2010

Från februari till augusti var jag pappaledig och planen var att jag skulle träna jättemycket, men det var inte helt lätt när jag även skulle ta han om en liten kille och se till att en liten tjej kom till dagis och hem igen. Men ganska mycket träningen hann jag med, totalt blev det 167 träningspass, varav 143 var löpning. Sprang 1750 km totalt, vilket gör 2010 till det näst bästa året i antalet löpta kilometrar. Årets stora grej var att jag sprang Stockholm Marathon på 3:16:06, väldigt nöjd med den presationen. Även nöjd med två nya rekord på milen och halvmarathon, årets plump blev Hässelbyloppet. Där fixade jag inte ett personligt rekord som jag planerat, vilket innebar att jag tappade motivation under hösten och i kombination med sjukdom blev det inte så många pass under oktober och november.

Stockholm Marathon på 3:30
2008 sprang jag på knappt 3:31 och förra året blev det 3:38, i år skall jag gå under deömgränsen 3:30. Om vädret blir bra den 5 juni och vårträningen rullar på så kommer jag att fixa det.


3:16:06

Tre tretimmarspass
Innan Stockholm marathon skall jag genomföra tre pass som är längre än tre timma. Det är viktigt med långpass för att fixa maran, kopierar detta mål från tidigare år.Ett i mars, ett i april och ett i maj!
Tre långpass i månaden
För att orka ett marathon är det viktigt att vänja kroppen med långa pass. Målet är att genomföra tre långpass i månaden innan Stockholm Marathon som är längre än två timmar.


Yepp, fixat!!
PB på halvmara eller milen
Det är kul att slå personliga mål, under året skall jag knäcka mitt personliga rekord på milen eller en halvmara. Vid årets början lyder rekorden på 39:49 och 1:27:16.


1:26:14 på Kungsholmen Runt
39:40 på Långlöparnas Kväll
Gå ned i vikt
För att göra ett bra resultat på Stockholm Marathon och andra löpartävlingar. Under våren skall jag tappa några kilo, målet är att väga 76 kilo en vecka innan Stockholm Marathon. Det är ungefär fyra kilo under min matchvikt de sensate åren.


Gillar kakor och godis för mycket, gjorde ett försök mem motivationen fanns inte riktigt där. Matchvikten ligger kvar kring 80 kg.
FIRST till 2/3-delar (Marathon)
FIRST är en förkortning av ”Furman Institute of Running & Scientific Training” och de har gjort ett antal träningsprogram. FIRST förespråkar att man skall springa snabbt på träningarna, något som även jag tror på. Målet är att följa FIRST:s marathonprogram till 2/3-delar inför Stockholm Marathon, programmet börjar 16 veckor innan loppet.


Följde många pass enligt FIRST, men det blev inte så många som jag planerat. Jag grämer mig inte så mycket, målet var att få in mer intervaller och snabbdistans och det lyckades jag med.
FIRST till 2/3-delar (Sommar)
FIRST är en förkortning av ”Furman Institute of Running & Scientific Training” och de har gjort ett antal träningsprogram. Under sommaren skall jag antingen följa deras mil- eller halvmaraprogram till 2/3-delar inför något av höstens lopp. Låter kroppen vila i juni efter Stockholm Marathon och startar tidigast den 1 juli. Avgör senare vilket av de två programmen jag skall följa.


Blev inte riktigt så…
Minst tre pass i veckan
En favorit i repris. Jag skall i genomsnitt minst genomföra tre träningspass i veckan.


3,2 pass i veckan fixade jag, trots att jag var förkyld och sjuk under stora dela av oktober och november.

Vara en bra pappa och make
Samma mål som tidigare år. Träning, löpning och tävlingar är inte allt här i livet. Tycker det är viktigt att hitta balans i livet och ibland kanske det är viktigare att ta hand om sin familj än att springa 10 km.


Yepp!

Statistik

Antal träningar: 167
Antal träningar per vecka: 3,2
Antal löpta kilometer: 1750