2013

Efter två år medelmåttiga resultat och stagnation blev 2013 ett fantastiskt år. Det inleddes med ett Vasalopp och måttliga resultat i löpning, fortsatte med viktminskning och sju personliga rekord i löpning på sex tävlingar. Totalt blev det 186 träningspass/tävlingar och drygt 200 mils löpning. Listar här några händelser sedan förra året.

Året bottennapp:
På Stockholm Marathon gjorde jag min näst sämsta marathontid någonsin, lufsade i mål på 4:04. Jag visste att formen inte var så bra och att jag slarvat med långpassen, gick ut i relativ sansat tempo. Vid 25 km började krafterna ta slut och vid Slussen, efter 30 km löpning, klev jag av banan och var mentalt redan på tunnelbanan. Kom dock på andra tankar, ville inte bryta min svit på sex Stockholm Marathon. Gick stora delar av sista milen.

Året beslut:
I mitten av juni tog jag beslut att gå ned i vikt och därmed bli en snabbare löpare. Tre bra möten med Näringsfysiolog David Jonsson gav resultat. Jag fick bra råd, blev motiverade, åt bättre, tränade smartare och tappade nästan 10 kg på knappt 2½ månad. Den 30 augusti bestod min kropp av bara 6,4% fett!

Årets lopp:
Mycket svårt val, det blev ju sju personliga rekord på sex lopp under hösten. Men Lidingöloppet får vinna denna kategori. Jag fixade med god marginal drömgränsen på 2:15 och kan nu med gott samvete titulera mig löpare.

Årets skada:
Efter Vintermarathon i mitten av november hände något med kroppen. Först fick jag löparknä och fick avbryta en del pass, sedan blev det problem med höfterna och slutligen satte det sig i längdryggen. Har kunnat träna, men inte i den omfattning jag önskat. Inleder det nya året med naprapatbesök för att få ordning på detta.

Årets träningspass:
Den 12 oktober sprang jag i 27 km på fina stigar på Järvafältet och upp längs Norrviken. Vädret var fantastiskt, löven på träden var gula och röda och speglade sig vackert i Norrvikens vatten. Underbart!

Årets månad:
Svårt val, men mars vann. Januari var en stark kandidat, under denna månad blev det 28 pass och 32 timmar träning vilket var nytt rekord. Höstmånaderna med många PB var också aktuella, men mars vann alltså. Sprang då 31 mil, det vill säga en mil om dagen. Satte upp ett mål och fixade det. Bra där!

Årets klubbyte:
Efter att ha sprungit för När IF i alla år, började jag nu springa för anrika Turebergs FK. Då jag blivit ledare för ett gäng friidrottande sjuåringar blev jag medlem i klubben och ett byte var sin plats. Hamnade högst upp deras årsbästa lita på både 10 000 m och halvmarathon, men konkurrensen var inte så tuff detta år. Det var bara jag som tävlat i dessa två grenar tydligen…

Året semesterutflykt:
Lyckades få med mig hela familjen till Karlstad i början av augusti. Jag visste att formen var god och ville persa på milen. DM på 10 000 m avgjordes i stan och i ett ihållande sommarregn stod familjen på läktaren och hejade samtidigt som jag sprang 25 varv på rekordtid.

Årets trendbrott:
Efter sju Stockholm Marathon testade jag att springa ett annat marathonlopp, det blev ett marathonlopp i Stockholm! Vintermarathon avgjordes i november och det blev en framgång. Mitt nya PB på marathon lyder på 3:10:28!

2013-1 2013-2 2013-3 2013-4